sunnuntai 17. toukokuuta 2009

kukkien istutusta ja ompeluksia


Ompelin viikolla henkaripussin vanhasta kesäpaidasta. Laitoin sen roikkumaan omenapuuhun kuvauksen ajaksi, ja seurakseen se sai vanhan alushameen ja liivin. Vanhasta paitapuserosta saa helposti ja vaivatta henkaripussin koska siinä on nappilista jo valmiina. Tämän henkaripussin tein niin että nappilista tuli eteen koska napit itsessään olivat niin kauniit. Lisäsin etupuolelle vielä pari pientä pitsiliinaa ja silityskuvia sekä vanhan nenäliinan. Nappilistan voi jättää myös taakse ja laittaa vaakasuoraan, niin aukko on kerralla valmis ;)) ja etupuolen taas voi koristaa haluamallaan tavalla. Itse henkaria kannattaa käyttää "kaavana" kun leikkaa yläkaarta. Sillä tavalla saa varmasti sopivan kokoisen. Edullista ja hauskaa puuhaa.. ekologista ja vieläpä käytännöllistä. Näihin pussukoihin pujahtavat sukat, pikkupyykki tai vaikka pyykkipojat...Miesten käytetyt kauluspaidat ovat tähän askarteluunmyös oivallisia. Ne ovat tarpeeksi isoja, ja usein valkoisia tai pastellinvärisiä...Ja jos ei kotoa löydy, saa kirpputoreilta näitä paitoja edullisesti:))
Viikonloppu oli ihanan lämmin ja aurinkoinen. Vietin paljon aikaa ulkona ja siksi askartelu jäikin vähemmälle. sunnuntaina äitini piipahti meillä ja toi mukanaan ihanan tuliaisen, vanhan filigraanilautasen, mutta laitan kuvan siitä tuonnempana. Lauantaina hain jo vähän kesäkukkia, ja istutin ne vanhaan pesupunkkaan...

7 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Ihana pesupunkka ja upea henkaripussi!

Terri kirjoitti...

I can't read what you wrote...but I love what you have made. Very pretty.
And your container looks lovely it will look great when the plants grow into it forsure.

minnamarika kirjoitti...

Thank you Terri for your nice comment!! I sew a sachet from my old blouse and decorated it with lace and ironing pictures.Then I put hanger in it. It can be used as a laundrybag. From now on I try to write to my blog also in english... :)))

piitis kirjoitti...

Moikka!!
Sinä keksit kaikkea ihania tuunauksia!!
Mahtava pesusoikko:))
Aurinkoista viikkoa!!
^_^Piitis

Lennu kirjoitti...

Onpa kaunis pussukka! Sinä se keksitkin, äitiisi olet tainnut tulla, kun hän heti sinulle keksasi laukun kirjan kansista, mahtavaa!

Pesusoikko on soma.

Marge kirjoitti...

On se vaan hyvä, että täällä pienessä Suomenmaassa on luovuutta näin paljon!!
Niin kaunis henkaripussi!!! Ja tuo pesusoikko kukkasineen on kuin itse kesä!!!

Jossu kirjoitti...

Ihana pesusoikko ja niin kesäiset kukat siinä. Kekseliäisyytesi yllättää minut. Mitään tuollaista en olisi itse keksinyt.

Blogissani on jotain sinulle kuuluvaa, käy kurkkaamassa.