sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Aarreaitta

Esittelen teille nyt paikan josta olen löytänyt vuosien varrella uskomattoman upeita ja kiinnostavia löytöjä...




Tämä paikka sijaitsee osoitteessa Härmäntie 19, ALAHÄRMÄ



Paikan omistaja Jorma Pukkila tuo Suomeen arvoirtaimistoja ja kuolinpesiä Ruotsista. ( mm. kuuluisan lastenkirjailijan Astrid Lindgrenin jäämistön ...Voi, olisinpa tuolloin ollut paikalla... )


Hänen vanhantavaran kaupastaan voit löytää antiikkia, keräilyesineitä, käyttötavaroita, vanhoja tekstiileitä, posliinia, lasia, kristallia...mitä vain. Liikkeessä käy varsinkin viikonloppuisin melkoinen hulina ja tavara vaihtaa omistajaa. Hän noutaakin 2 - 3 kertaa kuukaudessa Ruotsista aina uuden "kuorman". Tässä teille muutamia kuvia viikon takaiselta matkaltani...




Jorma Pukkila on myös valtuutettu Juhani Palmun taiteen myyjä.

Yhteistyötä heille onkin kertynyt jo 25 vuoden ajalta, ja jos oikein onnistaa voi taiteilijan itsensä tavata myös liikkeestä etsimässä mielenkiintoisia esineitä ;)) Itse en viimekesänä tunnistanut tuota panamahattuista herraa joka käyskenteli liikkeessä sikari kädessään ennenkuin vasta sitten kun hän oli jo astellut sieltä ulos ;))



Siis jos Alahärmä osuu joskus matkasi varrelle, tai asut niin lähellä että voit tehdä päiväretken, suosittelen lämpimästi! Olen vuosien varrella löytänyt täältä kauniita ja mielenkiintoisia sisustustavaroita sekä monenlaista materiaalia askarteluun ja tuunaamiseen. Tässä kuva mukaani lähteneistä "aarteistani". Mm. pari vanhaa peltitaulua joihin ajattelin painaa jonkin tekstin kirjainsablooneilla. Pieni norsunluinen kehys miniatyyrikuvalla, lankaa, pellavaa sekä kristalliprismoja...


Mukavaa alkavaa viikkoa teille kaikille!!

11 kommenttia:

Lisay kirjoitti...

Mielenkiintoista!!!
Poikkeaako liike paljon siita Seinajoki-Kokkola-tielta sivulle?
Pitaapa ensi kesana tehda sinne yhdistetty antiikki-ja huvipuistomatka...

Piitis kirjoitti...

Mielenkiintoinen paikka, vahinko kun ei tule liikuttua tuolla suunnalla.

^_^Piitis

Vekarus kirjoitti...

Kuulostaa ja näyttää upealta paikalta!

Kävin tänään "suihkussa" ikkunanpokien kanssa. Kun ne kuivuvat, ne voi käsitellä vielä puhdistusaineella ja sitten ne olisivat valmiit. Sopisiko sinulle mahdollisesti keskiviikko?

Minna Perälä kirjoitti...

Hei Lisay!

Pukkilan liike on Seinäjoki- Uusikaarlepyy tien nr. 19 varrella. Power Parkista on matkaa n. 4 km liikkeeseen joka sijaitsee Alahärmän keskustassa.

Mari kirjoitti...

Voih, me liikuttiin viime viikolla tuolla suunnalla enkä tiennyt tuollaisesta ihanuudesta mitään! Lukeeko jossain siinä lähellä jotain kylttiä Juhani Palmusta? Olin näkevinäni sellaisen...

Minna Perälä kirjoitti...

Olette olleet oikealla tiellä...Juhani Palmun "Knuutilan galleria"-kyltti on lähellä Alahärmän keskustaan johtavaa risteystä. Jos olette tiellä nr. 19, käännytään Halpa-hallin kohdalta Alahärmän keskustaan. Pukkilan liike sijaitsee S-marketin alakerrassa..

Pikkupiiku kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Meiltä ei ole kuin 50 kilsaa tuonne. Enää harvemmin kuljetaan siellä, mutta ennen useinkin ja on ihan tuttua seutua. en vain tiennyt tuosta liikkeestä mitään. Taidanpa poiketa sopivana päivänä. Harmi, kun ensi viikonloppu on pelkkää pyhää tuohon ajatukseen toteuttaa. Mutta tulee uusia viikonloppuja...

Maria kirjoitti...

Näyttää loistavalta paikalta! Mutta nyt joutuu tyhmä kysymään, missä on Ala-Härmä? Tampereen seudulla?
Löytösi ovat jälleen aivan ihania! <3 ei voi kun mielenkiinnolla jäädä odottelemaan, mitä seuraavaksi... :)

Bleudelavande kirjoitti...

WOOOWWW such wonderful treasures you find!!! I adore!!! Tank you for your lovely comment to my post! Those flowers that you call siklaaami we call "ciclamini"It isn't too different!!!
Have a nice evening my friend!

Minna Perälä kirjoitti...

Hei Maria!!

Alahärmä on Etelä-Pohjanmaalla, ja Power Park on hyvä "maamerkki" etenkin lapsia ajatellen ;))

Aha kirjoitti...

Me poikettiin muutama vuosi sitten samaisessa paikassa matkalla Power Parkkiin ja minunkin mielestä se oli aarreaitta.