maanantai 2. marraskuuta 2009

Uudet aarteeni

Äitini huusi minulle nämä vanhat nukenvaunut vain 10 eurolla huutokaupasta! Eivät ne aluksi ihan tältä kyllä näyttäneet..Lika oli pinttynyt melkoisesti etenkin kuomun pintaan eikä vaunuissa ollut pyöriä eikä pohjaa lainkaan.
Apuun tuli äitini ystävä joka sorvasi nämä kauniit puupyörät ja kiinnitti vanerin vaunujen pohjaan. Siitä kuuluvat suurkiitokset myös hänelle ;))Vaunujen lisäksi sain äidiltäni myös nämä varsinaiset aarteet... Suvussamme kulkeneet suomalaista tekoa olevat Martta-nuket, jotka äitini on aikoinaan pelastanut, korjannut ja vaatettanut uudestaan. Nyt minä olen niiden ylpeä omistaja, ja voi kuinka herttaisilta ne näyttävätkään...kiitokset Äiti!!


I got these beautiful Finnish "Martta" dolls from my mom last weekend. The doll carriage she bought from an auction only for 10 eur! The condition of the carriage was rather poor at first (without wheels and very dusty) but mom´s friend was so kind that he made wooden wheels to it, and now the carriage looks very fine.. thank you so much, Mom!!!! These are my true treasures!

Nuket sijoitan kotimme "mummon kamariin", huoneeseen johon olen keräillyt kaikenlaisia vanhoja tavaroita, mutta siitä laitan kuvia sitten kun olen sen ensiksi siivonnut ja järjestänyt. Edessä olevat joulumyyjäiset ja laivurikurssi pitävät minut niin kiireisenä että en ehdi paljoakaan järjestellä tavaroitani ennen varsinaista joulusiivoa...

Mukavaa alkanutta viikkoa teille kaikille!!!

7 kommenttia:

Vekarus kirjoitti...

Vau mitä aarteita! Kaikki ovat niin upeita! Minä ostin kuvan perusteella seilorinuken ja sain sen tänään. Kuvasta ei nähnyt ja selostuksen mukaan oli priimakunnossa. Nyt harmittaa kun nuken pää olikin liimattu kokoon :-(

Pikkupiiku kirjoitti...

Ihania vanhoja nukkeja. Omani odottaa vielä kaapin hyllyllä uusia vaatteita. On 1900 luvun alusta, posliinipäinen nukke, mutta vielä en ole ehtinyt sen pariin.

Arja kirjoitti...

Ihanat vaunut ja nuket! Minä olen harrastanut
posliininukkejen tekoa tosi kauan. Nyt on tullut kyllästyminen ja muutama nukke onkin ilman vaatteita ja vartaloa :-))Postailen niistä joskus.... jos saan ne valmiiksi. Mun blogin alakuvassa oleva peikkotyttö on mun yksi tuotos:-) Mukavaa alkavaa viikkoa!

Mari kirjoitti...

Voi miten kauniit vaunut ja nuket <3

Marge kirjoitti...

Kyllä on KAUNIIT vaunut ja nuket!!!Aivan IIIHANAT:)

piitis kirjoitti...

Hei Minnamarika,
IHANAT AARTEET!!!

Mukavaa marraskuuta!!
^_^Piitis

Ulla-Kristiina kirjoitti...

Kertakaikkisen hienoja aarteita. Nuket ovat ihanat ja tietysti vaunutkin. Olet oikea onnen pekka.