maanantai 14. tammikuuta 2013

Uudistunut olohuone
 Tältä näyttää olohuoneemme remontin  jälkeen. Uutta on tapetti, valkoiseksi maalattu katto sekä laminaattilattia. Maalarin vanha maalausteline on kirpputorilöytö Hyvinkäältä. Nojatuolin päälle tein valkoisesta kankaasta hupun jonka jätin tarkoituksella ryppyiseksi. "Poesie" tekstin painoin kaangasmaalin ja sabloonin avullaIdean sain tästä nojatuolista jonka näin Pariisissa pari vuotta sitten Takka sekä leivinuuni ovat kesän jälkeen olleet ahkerassa käytössä
ja olemme olleet tulisijaamme hyvin tyytyväisiä


 Keinutuolin hankimme viime kesänä kirpputorilta Jyväskylästä ja lampaantaljat löytyivät Virosta Kurtnan antiikkimarkkinoilta Tämä pieni vitriini sekä perhostaulu ja antiikkinen solarium  (Hanau-alppiaurinkolamppu) ovat kirpputorilöytöjä Mäntsälästä.  Lamppu toimii edelleen mutta en ole sitä kokeillut itseni ruskettamiseen.
On meinaan melkoinen sädetin...josta tulevat mieleen vanhat tieteiselokuvat :0)) Kuvan ompelukori on 1700 luvulta ja se on kuulunut aikoinaan Ahvenanmaalla asuneelle vapaaherratar von Bredenbergille. Minulla se on samassa käytössä ja täynnä ompelutarvikkeita. Muistan nähneeni samanlaisen rottinkisen käsityökorin jossakin vanhassa valokuvassa .. Maman huutokauppalöytö, emalinen kieltokyltti pääsi kellon alle oviaukon yläpuolelle

Seuraavana remonttikohteena on sitten keittiö mutta sitä ennen matkataan Islantiin..

Hyvää alkanutta viikkoa!!

10 kommenttia:

hietzu kirjoitti...

Apua! Niin paljon ihania yksityiskohtia ettei tiedä mistä aloittaisi!
Ihan ensimmäiseksi pitää sanoa että todella kiva lopputulos. Mistä ja kenen on tuo maalaus divaanin yläpuolella? Kiehtova.
Ihan sinun näköisen tapetin olette valinneet,sopii tunnelmaan.
Hyvin olet uusiokäyttänyt poesie-tekstin omassa tuolissasi,ja kissakin näyttää tykkäävän ;)
Onkohan keinutuoli ostettu Seppälän isolta kirpparilta, näyttää niin kovin tutulta... Hyvä että pääsi keinuvanhus ansaitsemaansa kotiin!
Ja lamppu,melkoinen avaruuskapistus :D

minnamarika kirjoitti...

Kaunis kiitos Hietzu kommentistasi!

Taulu on Juhani Palmun terragrafia
"communication". Palmu maalasi öljyvärittyön Nizzassa 90-luvun lopulla ja taulusta tehtiin sitten myös terragrafiikkavedoksia. Terragfaphie on Israelissa kehitetty harvinaisempi silkkipainon variaatio jossa painaminen tapahtuu silikonilla käsitellylle painopaperille tai kankaalle hiekan kanssa. Tuloksena syntyy maalauksenomainen karhea ja kestävä pintarakenne. Tätä tekniikkaa käytetään juuri maalausten kopiointiin.

Hih! Arvasit oikein keinutuolin ostopaikan:-)) Kirppa on yksi suosikeistani!

Anonyymi kirjoitti...

Erittäin vahva persoonallinen look. Itselläni sama Palmun taulu, mutta pienempänä ja tummemmalla punaisella. Tilalle sopisi hyvin myös joku tummakehyksinen taulu..

HanneLinen kirjoitti...

Jaa, on Vili sitten taas vapaalla jalalla.

Sisustus on ihan sun näköisesi. Siis ihana.

kosotäti kirjoitti...

Ihana tapetti.
Kaunis kokonaisuus.

Bleudelavande kirjoitti...

Wooowww such lovely post!
Thank you for passing to my blog and for your beautiful words!!!!!
I send you big, warm hugs!!!!
Bleu.

Anonyymi kirjoitti...

Kotisi on hengästyttävän kaunis!

annakristiina kirjoitti...

Wau, sulla on blogikin! Johan on kiva sisustus -tapetti on ihan huippu! Ja kivoja kierrätysideoita, tykkään! :)

HanneLinen kirjoitti...

Käypä vilkaisemassa mun blogia, siellä on sulle jotakin.

Dorthe kirjoitti...

You have got a beautiful room dear Minna, filled with lovely pieces. I love all the whitenes and few colour spots around, and your old pieces, like the rattan basket -how wonderful, also all your trunks are GREAT. The wall with books and pages is great,too, and ofcourse your cat :-)
Hope January have been good!
Hugs from Dorthe